Министарство одбране Републике Србије
 
08.09.2021.

Успешно изведена вежба „Тиса 2021“На привременом полигону Војске Србије код Титела, јединице Прве бригаде копнене војске и Речне флотиле реализовале су вежбу „Тиса 2021“, у оквиру које су увежбаване сложене радње и поступци приликом извођења нападне операције на копну и води. 
Завршном сегменту вишедневне вежбе данас је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, са сарадницима, и том приликом се уверио у висок ниво садејства и оспособљености вежбајућих јединица за реализацију нападне операције у садејству разнородних састава Копнене војске.
 
На вежби  је учествовало више од 350 припадника Војске Србије са око 90 борбених и неборбених возила, инжињеријских средстава, бродова и других пловних објеката. 
 
Главнину снага чиниле су механизоване и оклопне јединице Прве бригаде копнене војске, које су уз ватрену подршку других јединица приказале сложене борбене радње приликом насилног преласка реке, борбе по дубини и гоњења непријатеља. Снаге у садејству из састава Речне флотиле приказале су могућности за превожење борбених јединица бродовима и скелама и формирање понтонског моста. Презентоване су и могућности логистичких јединица за транспорт снага, снабдевање убојним средствима, одржавање  и оправку борбених средстава, као и медицинско збрињавање рањених и повређених.
Успешна реализација тактичке вежбе „Тиса 2021“ показала је високу оспособљеност команди и јединица Копнене војске за планирање и извођење операција у садејству и реализацију свих наменских задатака.
photoФОТОГАЛЕРИЈА