Министарство одбране Републике Србије
 
04.09.2021.

Министар Стефановић на свечаној церемонији затварања Међународних војних игара у Москви



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је вечерас у Конгресно-изложбеном центру "Патриот" код Москве церемонији свечаног затварања Међународних војних игара. У једној од највећих војних смотри на свету учествовали су тимови из 42 земље који су се надметали у укупно 34 дисциплине, а Србија је ове године први пут била једна од 11 земаља суорганизатора на чијим теренима се одвијало ово престижно такмичење.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије ове године забележили су одличне резултате на Међународним војним играма. Наша екипа однела је убедљиву победу у дисциплини „Чувар реда“ у којој су се у Краљеву надметали тимови војних полиција, док смо освојили и треће место у дисциплини „Војни рели“ одржаној на истоку Русије. Такође, наши припадници су освојили једно прво и два трећа места у дисциплини „Армија културе“ у Москви.

Уочи вечерашње свечане церемоније затварања такмичења министар Стефановић обишао је и Музеј Међународних војних игара заједно са замеником министра одбране Руске Федерације генерал-пуковником Александром Фомином и заменицом Татјаном Шевцовом. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.09.2021
mp4 (108,37 MB)
Обилазак музеја и затварање такмичења