Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.09.2021.

Ministar Stefanović na svečanoj ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara u Moskvi



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je večeras u Kongresno-izložbenom centru "Patriot" kod Moskve ceremoniji svečanog zatvaranja Međunarodnih vojnih igara. U jednoj od najvećih vojnih smotri na svetu učestvovali su timovi iz 42 zemlje koji su se nadmetali u ukupno 34 discipline, a Srbija je ove godine prvi put bila jedna od 11 zemalja suorganizatora na čijim terenima se odvijalo ovo prestižno takmičenje.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ove godine zabeležili su odlične rezultate na Međunarodnim vojnim igrama. Naša ekipa odnela je ubedljivu pobedu u disciplini „Čuvar reda“ u kojoj su se u Kraljevu nadmetali timovi vojnih policija, dok smo osvojili i treće mesto u disciplini „Vojni reli“ održanoj na istoku Rusije. Takođe, naši pripadnici su osvojili jedno prvo i dva treća mesta u disciplini „Armija kulture“ u Moskvi.

Uoči večerašnje svečane ceremonije zatvaranja takmičenja ministar Stefanović obišao je i Muzej Međunarodnih vojnih igara zajedno sa zamenikom ministra odbrane Ruske Federacije general-pukovnikom Aleksandrom Fominom i zamenicom Tatjanom Ševcovom. 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.09.2021
mp4 (108,37 MB)
Obilazak muzeja i zatvaranje takmičenja