Министарство одбране Републике Србије
 
29.08.2021.

Војска Србије у полуфиналу Тенковског биатлонаТенкисти Војске Србије пласирали су се у полуфинале Тенковског биатлона на полигону Алабино код Москве, у веома јакој конкуренцији екипа из 19 земaљa.

Три српске посаде у индивидуалним тркама су показале завидну вештину у вожњи, савладавању препрека и прецизности гађања топом и спрегнутим митраљезом, што им је донело пласман међу осам најбољих екипа у најатрактивнијој дисциплини Међународних војних игара. 

Полуфиналне штафетне трке биће одржане 31. августа и 1. септембра, а након данашњег жреба знаће се када наши тенкисти излазе на стазу. За разлику од индивидуалних трка које се возе три круга и тенковске посаде крећу у размацима, полуфинале је посебно атрактивно јер се вози у четири круга и све екипе крећу истовремено.

Овогодишње Међународне војне игре одржавају се од 23. августа до 4. септембра на територији Русије и 10 земаља суорганизатора, међу којима је први пут и Србија. На овом престижном такмичењу, у надметању у 34 дисциплине учествују екипе из 42 земље, а припадници Војске Србије такмиче се у пет дисциплина – „Чувар реда“, „Тенковски биатлон“, „Снајперска граница“, „Војни рели“ и „Армија културе“.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.08.2021
mp4 (161,14 MB)
Такмичење