Министарство одбране Републике Србије
 
26.08.2021.

Саопштење




Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:
 
„Као адвокат, Боривоје Боровић врло добро зна да процес разбијања великих криминалних група није посао за једног човека, па био он и министар унутрашњих послова, већ да је то резултат великог рада, храбрости и упорности припадника полиције и БИА. А пошто је политичар, он то не жели да призна, већ покушава да стекне јефтине поене на медијским трачевима.
 
Најзаслужнији за сталну и успешну борбу против свих видова организованог криминала, па и за разбијање најопаснијих криминалних група је председник Александар Вучић, који је ту борбу ставио на сам врх своје државничке агенде и њој је посвећен без остатка. То добро зна и Боривоје Боровић, али не жели да призна, зато што је и њему и његовој минорној политичкој партији председник Вучић стална мета и недостижан циљ.
 
Бесмислене су Боровићеве оптужбе о некој вези председника Вучића и најтежих криминалаца, просто зато што је председник Вучић њихов највећи непријатељ, чијом заслугом су ти опасни људи иза решетака, а не на улици. Кад избегавају да то јасно кажу и признају ту чињеницу, то онда говори да би се опозиција понашала баш онако као што говори и да би сарађивала са криминалцима када би била на власти.
 
То се неће десити, зато што у Србији никада није било овако оштре и бескомпромисне борбе против организованог криминала, нити храбрости да се удари и на најопасније убице и отмичаре, као што од наших органа захтева председник Вучић. Припадници наших безбедносних служби не штеде напор и све своје ресурсе да испуне ове задатке, зато што знају да имају пуну подршку целог државног врха и председника лично. То се неће променити и ова борба ће бити одлучна и ефикасна док год буде потребно."