Министарство одбране Републике Србије
 
23.08.2021.

Отворене Међународне војне игреОвогодишње Међународне војне игре одржавају се од 23. августа до 4. септембра на територији Русије и 10 земаља суорганизатора, међу којима је први пут и Србија. На овом престижном такмичењу, у надметању у 34 дисциплине учествоваће екипе из 42 земље, а припадници Војске Србије такмичиће се у пет дисциплина – „Чувар реда“, „Тенковски биатлон“, „Снајперска граница“, „Војни рели“, и „Армија културе“.

У најатрактивнијој дисициплини Међународних војних игара Тенковском биатлону на полигону „Алабино“ код Москве, учествују четири најбоље посаде српских тенкиста – три такмичарске и једна резервна, које ће се такмичити у конкуренцији са тенковским посадама војски 19 земаља света, распоређених у две дивизије. 

Екипа возача Војске Србије такмичиће се у дисциплини „Војни рели“, која се одржава у граду Кизилу на крајњем истоку Руске Федерације. Наша екипа у овој дисциплини се такмичи по трећи пут. 

У дисциплини „Снајперска граница“ такмичаре Војске Србије на полигону „Брестскиј“ у Белорусији, у конкуренцији са екипама из 18 земаља, очекују индивидуална надметања, надметања у снајперским паровима, у брзини, дуели и снајперски биатлон. 

Међународне војне игре прати и Фестивал „Армија културе“, који је од ове године такмичарска дисциплина. Свака земља учесница фестивала на свом штанду у Дому дружбе, на полигону „Алабино“ представља особености своје националне културе, а у такмичарском и ревијалном делу, уметници ће песмом и игром приказати музичку и фолклорну традицију своје земље.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.08.2021
mp4 (151,45 MB)
Отварање