Министарство одбране Републике Србије
 
20.08.2021.

Логоровање војника на добровољном служењу војног рока



На војном комплексу „Пасуљанске ливаде“ реализује се стационарно логоровање војника на добровољном служењу војног рока генерације „јун 2021“ који се обучавају за специјалности родова пешадије и артиљерије.

У току логоровања, војници се у теренским условима обучавају за борбену употребу наоружања и опреме у пешадијским и артиљеријским јединицима. Увежбавају се тактичке радње и поступци у одбрани и нападу током којих се проверава практичан рад војника, и реализују се сва гађања предвиђена програмом обуке.
 
Војници из батерије за обуку специјалности артиљерије већ су реализовали вежбовна, испитна и показна гађања из самоходне хаубице 122 мм 2С1 „гвоздика“, док су војници пешадијске специјалности, у оквиру послуга минобацача 82 мм М69, увежбавали борбену употребу овог средства и припремали се за извршење гађања које их очекује у наставку логоровања.

По повратку са логоровања следи завршни део индивидуалне специјалистичке обуке када ће се, реализацијом евалуације, оценити обученост ове генерације војника за извршење наменских задатака.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА