Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.08.2021.

Logorovanje vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka



Na vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“ realizuje se stacionarno logorovanje vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2021“ koji se obučavaju za specijalnosti rodova pešadije i artiljerije.

U toku logorovanja, vojnici se u terenskim uslovima obučavaju za borbenu upotrebu naoružanja i opreme u pešadijskim i artiljerijskim jedinicima. Uvežbavaju se taktičke radnje i postupci u odbrani i napadu tokom kojih se proverava praktičan rad vojnika, i realizuju se sva gađanja predviđena programom obuke.
 
Vojnici iz baterije za obuku specijalnosti artiljerije već su realizovali vežbovna, ispitna i pokazna gađanja iz samohodne haubice 122 mm 2S1 „gvozdika“, dok su vojnici pešadijske specijalnosti, u okviru posluga minobacača 82 mm M69, uvežbavali borbenu upotrebu ovog sredstva i pripremali se za izvršenje gađanja koje ih očekuje u nastavku logorovanja.

Po povratku sa logorovanja sledi završni deo individualne specijalističke obuke kada će se, realizacijom evaluacije, oceniti obučenost ove generacije vojnika za izvršenje namenskih zadataka.
 
photoFOTOGALERIJA