Министарство одбране Републике Србије
 
26.06.2021.

Противтерористичка вежба јединица војне полиције Копнене војскеНа полигону „Међа“ код Лесковца, јединице војне полиције из састава Копнене војске реализују противтерористичке вежбе и интензивна тактичка увежбавања.
Током вежбе проигравају се тактике, технике и процедуре које се примењују у блокади и уништењу терористичке групе, од добијања обавештајних података до успешног извршења задатка, уз употребу живе силе и специјалних возила војне полиције.
 
Наступање у нападу на терористичку групу, дејство снајперских парова и борбених возила, претрес терена, спречавање бекства терориста, као и неутралисање терористичких група у утврђеним објектима, само су део сегмената вежбе које изводе војни полицајци.
 
Учешћем на вежби унапређују се способности јединица војне полиције Копнене војске за реализацију најразличитијих војнополицијских задатака и ефикасан одговор на потенцијалне изазове, ризике и претње безбедности у свим земљишним, метеоролошким и борбеним условима.
Вежбовне активности на полигону „Међа“ део су Здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Муњевити удар 2021“, коју на осам локација широм Србије изводе јединице Копнене војске у садејству са Ратним ваздухопловством и ПВО, 72. бригадом за специјалне операције и 63. падобранском бригадом.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.06.2021
mp4 (15,97 MB)
Вежба