Министарство одбране Републике Србије
 
25.06.2021.

Све спремно за „Муњевити удар 2021“ на Пештеру



На привременом полигону „Пештер“, више од 2300 припадника Војске Србије наставља са интензивним вежбовним активностима, које ће у недељу 27. јуна кулминирати здруженом вежбом ојачане тактичке групе у извођењу нападне операције.
На овој локацији вежбу изводе јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде, уз употребу тенкова, борбених возила, артиљеријских система и оруђа, авиона, хеликоптера, даљински пилотираних ваздухоплова, ПВО система и наоружања пешадијских и специјалних јединица.
 
Вежбовним активностима на Пештерској висоравни, које се реализују у оквиру здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Муњевити удар 2021“, данас је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, који се том приликом уверио у висок ниво увежбаности и садејства свих родова Војске Србије.
Здружену тактичку вежбу са бојевим гађањем „Муњевити удар 2021“ изводе у садејству јединице оба вида Војске Србије на више локација широм земље, у циљу провере оперативних способности за одговор на изазове, ризике и претње по безбедност грађана Републике Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.06.2021
mp4 (87,28 MB)
Припреме за вежбу