Министарство одбране Републике Србије
 
21.06.2021.

Успех спортиста Министарства одбране и Војске Србије



Капетан прве класе Невена Јовановић припадница Одреда војне полиције специјане намене Кобре освојила је убедљиво прво место на 12. Трци пријатељства на 5 и 10 км на путу која је у суботу одржана у Кули.

У женској конкуренцији, до петог места стигла је поручник Марина Радовановић из Бригаде везе, а у мушкој конкуренцији у трци на 10 км четврто место заузео је десетар Ђуро Борбељ из Прве бригаде Копнене војске.

На 12. Трци пријатељства у организацији Атлетског клуба Хајдук из Куле и под од покровитељством Општине Кула, учествовало је 53 припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије остварил су успехе и на Новосадском фртаљ маратону који је одржан у недељу, на тркама на 5 и 10 км. У трци на 10 км у женској конкуренцији прво место заузела је војни службеник Ксенија Бубњевић из Војне академије, а у мушкој конкуренцији друго место освојио је водник Иван Јеремић из 72. бригаде за специјалне операције. Треће место у трци на 5 км заузео је капетан Никола Милосављевић из 72. бригаде за специјалне операције.