Министарство одбране Републике Србије
 
16.06.2021.

Министар Волас: Интерес Уједињеног Краљевства је снажна и успешна СрбијаОбраћање министра одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Бена Воласа:
 
„У интересу је Уједињеног Краљевства да Србија буде снажна и успешна и нема сумње да је у интересу Србије да има партнере на различитим странама. Мислим да делимо много заједничких вредности на којима можемо да радимо заједно. Имамо много заједничких одбрамбених интереса које можемо да развијамо. Србија ће се придружити Уједињеном Краљевству у оквиру мисије Уједињених нација на Кипру. Наша је заједничка мисија да осигурамо да оба наша народа буду безбедна и сигурна и да будемо све јачи.
 
Радујем се испуњавању свега што смо данас потписали, како то не би било само парче папира, већ однос који се гради, а који ће, по мом мишљењу, трајати, у свету који је све немирнији и несигурнији и управо је ту потребно имати пријатеља. А Британија и Србија имају намеру да изграде снажно пријатељство у овом делу света и да постанемо снажнији.
 
Стога сам веома сам задовољан због потписаног Аранжмана. И пре него што је министар одбране Стефановић постао министар одбране, и пре него што сам ја дошао на ту функцију, обојица смо радили у области безбедности и борбе против тероризма у министарствима унутрашњих послова. И мислим да тај однос који траје чини наше грађане безбеднијим и очекујем да ћемо на тим основама  градити још чвршћу сарадњу.
 
Хвала вам много!“
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.06.2021
mp4 (205,63 MB)
Обраћање министра одбране Уједињеног Краљевства Бена Воласа