Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.06.2021.

Ministar Volas: Interes Ujedinjenog Kraljevstva je snažna i uspešna Srbija



Obraćanje ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Bena Volasa:
 
„U interesu je Ujedinjenog Kraljevstva da Srbija bude snažna i uspešna i nema sumnje da je u interesu Srbije da ima partnere na različitim stranama. Mislim da delimo mnogo zajedničkih vrednosti na kojima možemo da radimo zajedno. Imamo mnogo zajedničkih odbrambenih interesa koje možemo da razvijamo. Srbija će se pridružiti Ujedinjenom Kraljevstvu u okviru misije Ujedinjenih nacija na Kipru. Naša je zajednička misija da osiguramo da oba naša naroda budu bezbedna i sigurna i da budemo sve jači.
 
Radujem se ispunjavanju svega što smo danas potpisali, kako to ne bi bilo samo parče papira, već odnos koji se gradi, a koji će, po mom mišljenju, trajati, u svetu koji je sve nemirniji i nesigurniji i upravo je tu potrebno imati prijatelja. A Britanija i Srbija imaju nameru da izgrade snažno prijateljstvo u ovom delu sveta i da postanemo snažniji.
 
Stoga sam veoma sam zadovoljan zbog potpisanog Aranžmana. I pre nego što je ministar odbrane Stefanović postao ministar odbrane, i pre nego što sam ja došao na tu funkciju, obojica smo radili u oblasti bezbednosti i borbe protiv terorizma u ministarstvima unutrašnjih poslova. I mislim da taj odnos koji traje čini naše građane bezbednijim i očekujem da ćemo na tim osnovama  graditi još čvršću saradnju.
 
Hvala vam mnogo!“
 
videoVIDEOGALERIJA
16.06.2021
mp4 (205,63 MB)
Obraćanje ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Bena Volasa