Министарство одбране Републике Србије
 
14.06.2021.

Министар Стефановић на додели кључева станова у Краљеву: Наставите да се борите за Србију онако како сте увек и радили



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас уручењу кључева новоизграђених станова за припаднике снага безбедности у насељу Рибница у Краљеву. Подсећајући да се данас обележава 22 године од битке на Кошарама, Стефановић је поручио да је важно да се не сетимо припадника снага безбедности само  када је тешко, већ да им увек показујемо захвалност.  

- Данас је 22 године од битке на Кошарама. То су 22 године од велике борбе, која треба да остане у нашем сећању, а у којој су се припадници наше војске херојски борили и показали колико су војничка част, пожртвовање и љубав према отаџбини важни. То и данас важи за припаднике наше војске, за припаднике полиције, Безбедносно-информативне агенције и других служби безбедности – рекао је Стефановић.

Како је истакао, они своју униформу и боје наше земље на њој носе са поносом.  

- Желим да подсетим грађане Србије колико су ови људи у свим тешким тренуцима били уз своју земљу, колико су ризиковали, а многи дали и своје животе да би ми данас били слободни. Предвођени председником Републике Александром Вучићем, захваљујући доброј економској политици коју он, председница Владе и Влада Србије воде, данас можемо и на овај начин да им покажемо захвалност – рекао је министар одбране.

Он је навео да је, уз подизање животног стандарда, обезбеђивање крова над главом круна поновног подизања наше војске на ноге.

 - Да наши припадници могу да гаје своју децу и унуке у овим становима, да не размишљају о овом сегменту како ће га решити, већ да њихове мисли буду посвећене професионалном служењу својој земљи. Потрудили смо се, уз велику подршку председника Вучића, да ове године и припадници Војске имају значајно повећање плата, а очекујем да ћемо ускоро моћи и да их још обрадујемо.  Хоћемо да покажемо да брига о њима није пука реч, није фраза и да нисмо заборавили оне људе који су били ту онда када је требало и када је било тешко, баш као што су и данас увек ту уз народ – рекао је Стефановић.

Како је додао, не смемо да се сетимо припадника снага безбедности само кад је најтеже, већ и у данима када је лепо и добро, и зато држава наставља са улагањем у побољшање њиховог животног стандарда.  

- Ви наставите да се борите за Србију онако како сте то увек и радили. Нека вам се деца и унуци рађају у овим становима. Уживајте у њима и нека ваш живот буде лепши за толико, а ми ћемо се трудити  да учинимо и још више за вас– рекао је Стефановић обраћајући се припадницима који се усељавају у нове станове.

Кључеве станова у краљевачкој улици Радничког батаљона припадницима снага безбедности уручила је председница Владе Ана Брнабић, она се захвалила припадницима снага безбедности и њиховим породицама на свему што раде сваког дана за нашу земљу и њене грађане и на томе што су одабрали баш тај позив, наглашавајући колико је он тежак и изазован.

-Надам се да ћете у овим становима уживати и да ће ваша каријера напредовати на начин да је ваш посао миран, а да ми политички паметно чувамо безбедност и сигурност сваког нашег грађанина, укључујући и вас, и да вас не стављамо на прве линије било каквих борби. Са друге стране, да вам плата буде што боља да можете да приуштите и нове станове, и веће станове, да се не плашите око послова и каријера за ваше породице и да Србија настави да напредује као што је напредовала и до сада– нагласила је премијерка Брнабић.

Уручењу кључева присуствовали су и министар унутрашњих послова Александар Вулин, директор БИА Братислав Гашић и градоначелник Краљева Предраг Терзић.   

Министар Вулин нагласио је да је председник Вучић први српски државник у модерној Србији који је на организован и осмишљен начин почео да се брине о решавању тог важног животног и људског питања за припаднике служби безбедности. Он је истакао да када је тешко грађанима Србије и када је тешко српском народу где год да живи, припадници снага безбедности су ту за свој народ, без питања, а сада је дошло време да се држава Србија за то одужи.

Градоначелник Краљева Терзић истакао је да данас имамо прилику да видимо две завршене зграде са укупно 200 станова, додајући да се град Краљево убрзано развија. Он је захвалио председнику Вучићу, председници Владе и свим министрима који, не само да су обезбедили средства како би припадници снага безбедности добили свој кров над главом, већ ће на том месту бити изграђена и потпуно нова основна школа „Свети Сава“, као и вртић.

Кључеве новог стана данас је добила и поручник Нада Бајић из 210. инжињеријског батаљона Друге бригаде Копнене војске у Краљеву.

-Реч је о трособном стану од 66 квадрата и у њему ћу живети са супругом и ћеркицом Николином која има три године. Претходно смо живели као подстанари у Новом Саду, а од 2018. и у Краљеву. Драго ми је да смо на овај начин решили стамбено питање и наш останак у овом граду - нагласила је поручник Нада Бајић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.06.2021
mp4 (487,85 MB)
Обраћање председнице Владе Ане Брнабић
14.06.2021
mp4 (200,34 MB)
Уручење кључева
14.06.2021
mp4 (35,64 MB)
Изјава поручника Наде Бајић