Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.06.2021.

Ministar Stefanović na dodeli ključeva stanova u Kraljevu: Nastavite da se borite za Srbiju onako kako ste uvek i radili



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas uručenju ključeva novoizgrađenih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u naselju Ribnica u Kraljevu. Podsećajući da se danas obeležava 22 godine od bitke na Košarama, Stefanović je poručio da je važno da se ne setimo pripadnika snaga bezbednosti samo  kada je teško, već da im uvek pokazujemo zahvalnost.  

- Danas je 22 godine od bitke na Košarama. To su 22 godine od velike borbe, koja treba da ostane u našem sećanju, a u kojoj su se pripadnici naše vojske herojski borili i pokazali koliko su vojnička čast, požrtvovanje i ljubav prema otadžbini važni. To i danas važi za pripadnike naše vojske, za pripadnike policije, Bezbednosno-informativne agencije i drugih službi bezbednosti – rekao je Stefanović.

Kako je istakao, oni svoju uniformu i boje naše zemlje na njoj nose sa ponosom.  

- Želim da podsetim građane Srbije koliko su ovi ljudi u svim teškim trenucima bili uz svoju zemlju, koliko su rizikovali, a mnogi dali i svoje živote da bi mi danas bili slobodni. Predvođeni predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, zahvaljujući dobroj ekonomskoj politici koju on, predsednica Vlade i Vlada Srbije vode, danas možemo i na ovaj način da im pokažemo zahvalnost – rekao je ministar odbrane.

On je naveo da je, uz podizanje životnog standarda, obezbeđivanje krova nad glavom kruna ponovnog podizanja naše vojske na noge.

 - Da naši pripadnici mogu da gaje svoju decu i unuke u ovim stanovima, da ne razmišljaju o ovom segmentu kako će ga rešiti, već da njihove misli budu posvećene profesionalnom služenju svojoj zemlji. Potrudili smo se, uz veliku podršku predsednika Vučića, da ove godine i pripadnici Vojske imaju značajno povećanje plata, a očekujem da ćemo uskoro moći i da ih još obradujemo.  Hoćemo da pokažemo da briga o njima nije puka reč, nije fraza i da nismo zaboravili one ljude koji su bili tu onda kada je trebalo i kada je bilo teško, baš kao što su i danas uvek tu uz narod – rekao je Stefanović.

Kako je dodao, ne smemo da se setimo pripadnika snaga bezbednosti samo kad je najteže, već i u danima kada je lepo i dobro, i zato država nastavlja sa ulaganjem u poboljšanje njihovog životnog standarda.  

- Vi nastavite da se borite za Srbiju onako kako ste to uvek i radili. Neka vam se deca i unuci rađaju u ovim stanovima. Uživajte u njima i neka vaš život bude lepši za toliko, a mi ćemo se truditi  da učinimo i još više za vas– rekao je Stefanović obraćajući se pripadnicima koji se useljavaju u nove stanove.

Ključeve stanova u kraljevačkoj ulici Radničkog bataljona pripadnicima snaga bezbednosti uručila je predsednica Vlade Ana Brnabić, ona se zahvalila pripadnicima snaga bezbednosti i njihovim porodicama na svemu što rade svakog dana za našu zemlju i njene građane i na tome što su odabrali baš taj poziv, naglašavajući koliko je on težak i izazovan.

-Nadam se da ćete u ovim stanovima uživati i da će vaša karijera napredovati na način da je vaš posao miran, a da mi politički pametno čuvamo bezbednost i sigurnost svakog našeg građanina, uključujući i vas, i da vas ne stavljamo na prve linije bilo kakvih borbi. Sa druge strane, da vam plata bude što bolja da možete da priuštite i nove stanove, i veće stanove, da se ne plašite oko poslova i karijera za vaše porodice i da Srbija nastavi da napreduje kao što je napredovala i do sada– naglasila je premijerka Brnabić.

Uručenju ključeva prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, direktor BIA Bratislav Gašić i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.   

Ministar Vulin naglasio je da je predsednik Vučić prvi srpski državnik u modernoj Srbiji koji je na organizovan i osmišljen način počeo da se brine o rešavanju tog važnog životnog i ljudskog pitanja za pripadnike službi bezbednosti. On je istakao da kada je teško građanima Srbije i kada je teško srpskom narodu gde god da živi, pripadnici snaga bezbednosti su tu za svoj narod, bez pitanja, a sada je došlo vreme da se država Srbija za to oduži.

Gradonačelnik Kraljeva Terzić istakao je da danas imamo priliku da vidimo dve završene zgrade sa ukupno 200 stanova, dodajući da se grad Kraljevo ubrzano razvija. On je zahvalio predsedniku Vučiću, predsednici Vlade i svim ministrima koji, ne samo da su obezbedili sredstva kako bi pripadnici snaga bezbednosti dobili svoj krov nad glavom, već će na tom mestu biti izgrađena i potpuno nova osnovna škola „Sveti Sava“, kao i vrtić.

Ključeve novog stana danas je dobila i poručnik Nada Bajić iz 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske u Kraljevu.

-Reč je o trosobnom stanu od 66 kvadrata i u njemu ću živeti sa suprugom i ćerkicom Nikolinom koja ima tri godine. Prethodno smo živeli kao podstanari u Novom Sadu, a od 2018. i u Kraljevu. Drago mi je da smo na ovaj način rešili stambeno pitanje i naš ostanak u ovom gradu - naglasila je poručnik Nada Bajić.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
14.06.2021
mp4 (487,85 MB)
Obraćanje predsednice Vlade Ane Brnabić
14.06.2021
mp4 (200,34 MB)
Uručenje ključeva
14.06.2021
mp4 (35,64 MB)
Izjava poručnika Nade Bajić