Министарство одбране Републике Србије
 
14.06.2021.

Делегација Националног колеџа Савезне Републике Нигерије посетила Универзитет одбране



Делегација Националног колеџа Савезне Републике Нигерије коју су предводили контра-адмирал Оладеле Бамиделе Даји и бригадни генерал Хасан Таиво данас је посетила Универзитет одбране у Београду.  У амфитеатру Одсека за симулације Школе националне одбране нигеријску делегацију су дочекали в.д. помоћникa министра за политику одбране господин Предраг Бандић и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић.

Господин Бандић пожелео je добродошлицу групи од 36 полазника Националног колеџа СР Нигерије истакавши значај посете делегације једне од водећих афричких земаља са којом ће припадници Министарства одбране Републике Србије имати прилику да размене виђења о ризицима и претњама међународној безбедности.

Генерал Радовановић упознао је нигеријску делегацију са начином  рада Универзитета одбране, његовим устројством као и са капацитетима војнообразовних и војномедицинских установа.

После разговора гости из Нигерије обишли су смештајне капацитете Школе националне одбране, Спортски центар Војне академије, Пиштољску стрељану и Спомен собу.

Посета делегације Националног колеџа одбране Нигерије Министарству одбране и Војсци Србије организована је у циљу упознавања са капацитетима војнообразовних и војномедицинских установа као и производним програмом наше одбрамбене индустрије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.06.2021
mp4 (149,07 MB)
Посета