Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.06.2021.

Delegacija Nacionalnog koledža Savezne Republike Nigerije posetila Univerzitet odbrane



Delegacija Nacionalnog koledža Savezne Republike Nigerije koju su predvodili kontra-admiral Oladele Bamidele Daji i brigadni general Hasan Taivo danas je posetila Univerzitet odbrane u Beogradu.  U amfiteatru Odseka za simulacije Škole nacionalne odbrane nigerijsku delegaciju su dočekali v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane gospodin Predrag Bandić i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović.

Gospodin Bandić poželeo je dobrodošlicu grupi od 36 polaznika Nacionalnog koledža SR Nigerije istakavši značaj posete delegacije jedne od vodećih afričkih zemalja sa kojom će pripadnici Ministarstva odbrane Republike Srbije imati priliku da razmene viđenja o rizicima i pretnjama međunarodnoj bezbednosti.

General Radovanović upoznao je nigerijsku delegaciju sa načinom  rada Univerziteta odbrane, njegovim ustrojstvom kao i sa kapacitetima vojnoobrazovnih i vojnomedicinskih ustanova.

Posle razgovora gosti iz Nigerije obišli su smeštajne kapacitete Škole nacionalne odbrane, Sportski centar Vojne akademije, Pištoljsku streljanu i Spomen sobu.

Poseta delegacije Nacionalnog koledža odbrane Nigerije Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije organizovana je u cilju upoznavanja sa kapacitetima vojnoobrazovnih i vojnomedicinskih ustanova kao i proizvodnim programom naše odbrambene industrije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
14.06.2021
mp4 (149,07 MB)
Poseta