Министарство одбране Републике Србије
 
27.05.2021.

Полазници Института за високе студије безбедности из области националне одбране Француске посетили Универзитет одбране



Група од 35 полазника Института за високе студије безбедности из области националне одбране, који делује у оквиру Министарства Војске Републике Француске данас је посетило Универзитет одбране у Београду. Њих су дочекали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић и начелник Школе националне одбране пуковник Мићо Сувајац. Француску делегацију је предводио директор Института генерал-потпуковник Патрик Дестремо.

Француској делегацији обратио се ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић, који им је представио начин функционисања и устројство Универзитета одбране у Београду као и најзначајније карактеристике, капацитете и могућности ове високошколске војне установе.

Уследио је обилазак просторија Школе националне одбране, Спортског центра Војне академије као и спомен собе те институције, где се поред представљања историје нашег војног школства, указало и на дугогодишње пријатељство између Француске и Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА