Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.05.2021.

Polaznici Instituta za visoke studije bezbednosti iz oblasti nacionalne odbrane Francuske posetili Univerzitet odbrane



Grupa od 35 polaznika Instituta za visoke studije bezbednosti iz oblasti nacionalne odbrane, koji deluje u okviru Ministarstva Vojske Republike Francuske danas je posetilo Univerzitet odbrane u Beogradu. Njih su dočekali rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić i načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac. Francusku delegaciju je predvodio direktor Instituta general-potpukovnik Patrik Destremo.

Francuskoj delegaciji obratio se rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, koji im je predstavio način funkcionisanja i ustrojstvo Univerziteta odbrane u Beogradu kao i najznačajnije karakteristike, kapacitete i mogućnosti ove visokoškolske vojne ustanove.

Usledio je obilazak prostorija Škole nacionalne odbrane, Sportskog centra Vojne akademije kao i spomen sobe te institucije, gde se pored predstavljanja istorije našeg vojnog školstva, ukazalo i na dugogodišnje prijateljstvo između Francuske i Srbije.
photoFOTOGALERIJA