Министарство одбране Републике Србије
 
24.03.2021.

Стефановић: Не смемо никада заборавити њихова јунаштва



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас, поводом годишњице НАТО агресије, спомен-собу 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства РВ и ПВО у касарни „Бањица“ у Београду. Министар одбране разговарао је и са члановима породица покојних припадника РВ и ПВО Миленка Павловића, Зорана Радосављевића и Иље Аризанова, пилота који су херојски бранили Србију током НАТО агресије.
 
Стефановић је истакао да као народ не смемо олако схватати своју историју, морамо памтити људе који су дали своје животе за отаџбину и бринути о њиховим породицама. Како је навео,  морамо дати све од себе да наша деца знају за херојске подвиге ових људи у одбрани Србије и да се њихова јунаштва никад не забораве.
 
Данашњем обиласку присуствовали су и командант Ратног ваздухопловства  и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић, командант 250. ракетне бригаде бригадни генерал Тиосав Јанковић и командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Бране Крњајић.
 
Спомен-соба у касарни „Бањица“, између осталог, чува сећања и на херојски отпор 250. ракетне бригаде РВ и ПВО те 1999. године НАТО агресији када је на одбрамбеним положајима у одбрани Србије погинуло 28 припадника јединице.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
24.03.2021
mp4 (108,78 MB)
Обилазак