Министарство одбране Републике Србије
 
22.03.2021.

Састанак министра Стефановића са амбасадорком Румуније Давидоиу



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са новоименованом амбасадорком Румуније у Републици Србији Силвиом Давидоиу.
 
Министар Стефановић пожелео je успех у раду амбасадорки Давидоиу и изразио очекивање да ће током њене дипломатске службе бити настављена традиција добрих пријатељских  односа.

Он је истакао да Србија изузетно цени принципијелан став Румуније о поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и континуирано дугогодишње присуство Оружаних снага Румуније у саставу КФОР-а на Косову и Метохији.
 
Истичући дугогодишњу успешну реализацију заједничких вежби, Стефановић је нагласио опредељење за даље унапређење сарадње у области одбране, посебно у областима војно-војне, војноекономске и војнотехничке сарадње.
 
Амбасадорка Давидоиу пренела је да Румунија остаје заговорник проширења Европске уније на регион Западног Балкана и истакла подршку Србији у процесу евроинтеграција.
 
Она је изразила очекивање да ће две земље успети да реализују све започете, али и да договоре нове пројекте у обостраном интересу, истичући задовољство достигнутим нивоом сарадње у области одбране и опредељењем за интензивирање војно-војне и војноекономске сарадње.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.03.2021
mp4 (66,14 MB)
Састанак