Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.03.2021.

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorkom Rumunije Davidoiu



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa novoimenovanom ambasadorkom Rumunije u Republici Srbiji Silviom Davidoiu.
 
Ministar Stefanović poželeo je uspeh u radu ambasadorki Davidoiu i izrazio očekivanje da će tokom njene diplomatske službe biti nastavljena tradicija dobrih prijateljskih  odnosa.

On je istakao da Srbija izuzetno ceni principijelan stav Rumunije o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i kontinuirano dugogodišnje prisustvo Oružanih snaga Rumunije u sastavu KFOR-a na Kosovu i Metohiji.
 
Ističući dugogodišnju uspešnu realizaciju zajedničkih vežbi, Stefanović je naglasio opredeljenje za dalje unapređenje saradnje u oblasti odbrane, posebno u oblastima vojno-vojne, vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje.
 
Ambasadorka Davidoiu prenela je da Rumunija ostaje zagovornik proširenja Evropske unije na region Zapadnog Balkana i istakla podršku Srbiji u procesu evrointegracija.
 
Ona je izrazila očekivanje da će dve zemlje uspeti da realizuju sve započete, ali i da dogovore nove projekte u obostranom interesu, ističući zadovoljstvo dostignutim nivoom saradnje u oblasti odbrane i opredeljenjem za intenziviranje vojno-vojne i vojnoekonomske saradnje.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.03.2021
mp4 (66,14 MB)
Sastanak