Министарство одбране Републике Србије
 
18.03.2021.

Стефановић: Наставићемо да решавамо стамбена питања припадника Министарства одбране и Војске Србије



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас кључеве од станoва активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије, као и удовицама преминулих припадника, у Великој ратној сали Старог Генералштаба. Стефановић је поручио да ће држава наставити да поправља животни стандард и решава стамбено питање људи који се боре за ову земљу и који су јој посветили живот.  

Он је истакао да Министарство одбране и Војска Србије морају и могу да воде бригу о свим припадницима, како у активном саставу, тако и пензионисаним, али и о породицама преминулих колега.  
 
- Свакако да држава, захваљујући томе што је данас снажнија, може да уради више и мени је заиста част што могу данас да пожелим вама и вашим породицама срећу за усељење. Поред великог пројекта државне станоградње, којим је свим припадницима снага безбедности омогућено да купе станове по знатно повољнијим ценама од тржишних, ми ћемо наставити да решавамо и стамбена питања за велики број људи који на то имају право. Они су се борили за ову земљу, цео живот посветили служби у Војсци Србије и на частан начин отишли у пензију или се и данас налазе у редовима Војске, а потребно је да се њихово стамбено питање реши – рекао је министар Стефановић.  

Министар одбране истакао је да је важно показати солидарност према људима  који су у војсци провели живот који није био лак, бранећи слободу нашег народа, али и да људи који су и данас у служби у војсци не морају да размишљају о том аспекту свог живота, већ да могу да се на послу посвете сто посто.  
 
- Потрудићемо се да покажемо да то ценимо и покушаћемо да се још више боримо и за оне колеге које то до сад нису оствариле, да и они реше своја стамбена питања,  јер је кров над главом важан за њих и њихове породице– поручио је министар Стефановић.  
 
Честитајући укупно 24-оро припадника који су данас добили станове, министар Стефановић пожелео им је да кључеви које им је уручио буду кључеви за бољу, сигурнију, успешнију будућност за њих и њихове породице.  

Међу онима којима су данас уручени кључеви је и потпуковник Горан Павловић из Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране, који истиче да данас решио веома важно животно питање за себе и своју породицу.  
 
- Веома сам срећан и радостан што сам успео да уз помоћ Министарства одбране решим стамбено питање. Добио сам двособан стан, у Генерал Ждановој улици на Новом Београду, на лепој локацији – нагласио је потпуковник Павловић, изражавајући захвалност Министарству одбране и Војсци Србије јер је на овај начин регулисао стамбено питање, што је веома обрадовало и чланове његове породице.

Војни службеник Славица Лужник наглашава да је ово за њу посебан дан и да је срећна што са данашње свечаности одлази са кључевима свог стана.  

- Данашња додела станова потврђује да Министарство одбране и Војска Србије брину о својим припадницима, о њиховом материјалном статусу и побољшању њиховог стандарда. Задовољна сам станом који сам добила, а реч је о стану у Нишу, од 40 квадрата – истакла је Славица Лужник, која је такође, захвалила Министарству одбране.
 
Иначе, ови станови у власништву су Министарства одбране и Војске Србије и додељују се у закуп на неодређено време, по веома ниским ценама, уз могућност њиховог откупа.  
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.03.2021
mp4 (135,91 MB)
Уручивање кључева
18.03.2021
mp4 (259,83 MB)
Обраћање министра Стефановића
18.03.2021
mp4 (28,72 MB)
Изјава потпуковника Горана Павловића