Министарство одбране Републике Србије
 
12.03.2021.

Састанак министра Стефановића са представницима „Застава оружја“



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са руководством, представницима Надзорног одбора и синдиката крагујевачког предузећа „Застава оружје“.
 
Учесници састанка упознали су министра одбране са актуелним пословањем и плановима за ову годину, а потом понаособ изнели своје визије даљег развоја са освртом на унапређење процеса производње и побољшање положаја запослених.
Министар Стефановић истакао је да је реч о изузетно значајном предузећу за Војску Србије, али и за Крагујевац и нашу земљу, и да је важно да сви чиниоци у овом предузећу дају свој допринос његовом функционисању и даљем развоју.
 
Он је такође посебно истакао значај послова и задатака од интереса за одржање и унапређење оперативних способности Војске Србије у области развоја нових система наоружања и њихове серијске производње.
 
Састанку су присуствовали генерални директор „Застава оружја“ Младен Петковић, председник Надзорног одбора пуковник Ивица Марјановић, члан НО потпуковник Слободан Чикарић, као и председници репрезентативних синдиката – „Независност“ Веселин Јеврeмовић, Асоцијација слободних и независних синдиката Снежана Васиљевић и Индустријски синдикат Застава оружје Драган Милосављевић. На састанак су били позвани и представници Самосталног синдиката.
 
Састанку су, такође, присуствовали државни секретар Министарства одбране Бранко Живановић и помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић.    
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.03.2021
mp4 (80,82 MB)
Састанак