Министарство одбране Републике Србије
 
11.03.2021.

Министар Стефановић обишао предузеће „Космос“ у Бањалуци



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић посетио је данас, у оквиру дводневне посете Републици Српској, предузеће за ремонт радарских, ракетних и рачунарских система "Космос" у Бањалуци.
 
Министар одбране састао се овом приликом са руководством "Космоса" и делегацијом Министарства енергетике и рударства Републике Српске, које је ресорно министарство за ово бањалучко предузеће, а тема разговора били су актуелни пројекти и досадашња сарадња.

Стефановић је оценио да је та сарадња добра, али да постоји простор за њено даље унапређење. На састанку су разматрани могући будући модалитети сарадње који би, како је министар Стефановић оценио, били од значаја за наставак опремања Војске Србије, а у исто време и за даљи развој овог предузећа.
 
Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић истакао је да је сарадња коју ово предузеће остварује са Републиком Србијом од великог значаја за његово функционисање и развој. Он се захвалио министру Стефановићу на посети Републици Српској, као и на исказаној спремности за разговор о различитим видовима сарадње који су презентовани током састанка.
 
Директор "Космоса" Душан Вјештица, који је током састанка упознао министра Стефановића са капацитетима и производним могућностима овог предузећа, подсетио је да између 40 и 50 одсто прихода предузеће остварује управо кроз сарадњу са Министарством одбране Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.03.2021
mp4 (66,11 MB)
Састанак