Министарство одбране Републике Србије
 
12.02.2021.

Министар Стефановић: Војска је бедем сигурности наше отаџбине



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас  да ће одлука о редовном служењу војног рока, уколико буде донета, важити једнако за све младе људе.

„Лажна брига за сељачку и радничку децу коју данас показују одређени политичари бившег режима толико је лицемерна да је тешко и коментарисати је. Колико им је стало до те деце и наше земље, демонстрирали су већ док су били на власти када су оставили без посла родитеље исте те деце, распродали и позатварали фабрике и разорили привреду Србије“, рекао је министар Стефановић, реагујући на лажи које су пласиране да ће војни рок моћи да не служе они који плате. 

Он је истакао да ће уколико буде донета одлука о одмрзавању обавезног служења војног рока она важити за све младе, без обзира на њихово материјално стање или било шта друго.  

„При том, свакодневно измишљање лажних теза о војном року, наводну забринутост за сиротињу и стање у војсци слушамо ни мање ни више него од људи који су Војску Србије размонтирали и ослабили да је имала један и по исправан авион после њихових трансформација и који су, не питајући народ, хтели да је уведу у НАТО“, рекао је Стефановић.

Он је поручио да ће Србија наставити да јача своју војску у интересу нашег народа.    

„Војска је не само наша дика и понос, већ и бедем сигурности наше отаџбине јер одвраћа свакога макар и од помисли да би могао да је угрози. Јака војска гарантује стабилности, а тиме и даљи развој Србије и бољу будућност деце и младих у нашој земљи“, закључио је Стефановић.