Министарство одбране Републике Србије
 
15.12.2020.

Састанак државног секретара Живковића са замеником начелника Главне војно-политичке Управе Министарства одбране Русије генералом Мисковецом



Државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић састао се  данас са замеником начелника Главне управе за војно-политичке послове Министарства одбране Руске Федерације генерал-мајором Виктором Мисковецом. Генерал-мајор Мисковец предводи делегацију Министарства одбране и Оружаних снага Руске Федерације која је у Србију донела пламен за паљење „Вечне ватре“ на истоименом споменику у Београду.
 
Током разговора, саговорници су се сагласили да се оквиру сарадње две земље у области одбране посебна пажња поклања чувању светлих традиција у борби наших предака за слободу и независност. Нарочито је наглашен значај неговања слободарског духа две државе, као и његово преношење на млађа покољења, да би с поносом чувала успомену на славне претке, који су, жртвујући своје животе, омогућили потомцима да живе у миру и слободи.
 
Током састанка истакнуто је да се билатерална сарадња са Оружаним снагама Руске Федерације на свим пољима константно развија и да има простора за даљи напредак. Државни секретар Живковић изразио је захвалност на помоћи коју је Министарство одбране Руске Федерације пружило Војсци Србије у борби против епидемије Ковид-19, као и на бројним донацијама које су допринеле даљем развоју капацитета и способности Војске Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА