Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.12.2020.

Sastanak državnog sekretara Živkovića sa zamenikom načelnika Glavne vojno-političke Uprave Ministarstva odbrane Rusije generalom Miskovecom



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković sastao se  danas sa zamenikom načelnika Glavne uprave za vojno-političke poslove Ministarstva odbrane Ruske Federacije general-majorom Viktorom Miskovecom. General-major Miskovec predvodi delegaciju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Ruske Federacije koja je u Srbiju donela plamen za paljenje „Večne vatre“ na istoimenom spomeniku u Beogradu.
 
Tokom razgovora, sagovornici su se saglasili da se okviru saradnje dve zemlje u oblasti odbrane posebna pažnja poklanja čuvanju svetlih tradicija u borbi naših predaka za slobodu i nezavisnost. Naročito je naglašen značaj negovanja slobodarskog duha dve države, kao i njegovo prenošenje na mlađa pokoljenja, da bi s ponosom čuvala uspomenu na slavne pretke, koji su, žrtvujući svoje živote, omogućili potomcima da žive u miru i slobodi.
 
Tokom sastanka istaknuto je da se bilateralna saradnja sa Oružanim snagama Ruske Federacije na svim poljima konstantno razvija i da ima prostora za dalji napredak. Državni sekretar Živković izrazio je zahvalnost na pomoći koju je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije pružilo Vojsci Srbije u borbi protiv epidemije Kovid-19, kao i na brojnim donacijama koje su doprinele daljem razvoju kapaciteta i sposobnosti Vojske Srbije.
photoFOTOGALERIJA