Министарство одбране Републике Србије
 
26.10.2020.

Министар Вулин: 98. ваздухопловна бригада опремљена је најмодернијим средствима



Министар одбране Александар Вулин, заједно са командантом РВ и ПВО генерал-мајором Душком Жарковићем, обишао је данас припаднике 98. ваздухопловне бригаде на војном аеродрому "Лађевци" код Краљева.

Командант 98. ваздухопловне бригаде пуковник Зоран Продановић уручио је министру Вулину Плакету 98. ваздухопловне бригаде, у знак захвалности за допринос у очувању и изградњи оперативних способности.

Министар Вулин је након обиласка истакао да је 98. ваздухопловн бригада опремљена неким од наших најмодернијих средстава, али исто тако и ваздухопловима као што је Орао, на којима се ради интензивна модернизација.

- Овде су и Ми-35, беспилотна летелица ЦХ-92 и што је најважније, овде су људи који су прошли све обуке, који су прошли све преобуке, који су у стању да користе ову најсавременију технику. Војска је поносна на своје ваздухопловство, али ваздухопловство има пуно разлога да буде поносно на људе из 98. ваздухопловне бригаде. Исправност технике од 100 посто је нешто што не могу да кажу ни далеко веће, ни далеко богатије армије него што је наша - истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, припадници 98. ваздухопловне бригаде посебно су се истакли на Пештеру, када су задивили приказом својих способности и када су бојевом муницијом радили оно што нису радили деценијама уназад, а показали су колико су прецизни, обучени и ефикасни.

- Министарство одбране наставиће да ради на опремању и модернизацији, али више и важније од свега, радиће на томе да припадници 98. ваздухопловне бригаде буду задовољни, обезбеђени и сигурни, да могу да дају свој максимум. Радићемо на попуни, радићемо на новим генерацијама пилота и техничара, али ови људи морају бити сачувани, јер колико њих чувамо, толико чувамо безбедност нашег неба - закључио је министар Вулин.

Након реферисања команданта 98. ваздухопловне бригаде пуковника Продановића о стању и оперативним способностима јединице, министар Вулин обишао је и тактичко-технички збор средстава која су у саставу те јединице.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.10.2020
mp4 (105,3 MB)
Изјава министра Вулина
26.10.2020
mp4 (121,66 MB)
Обилазак