Министарство одбране Републике Србије
 
11.10.2020.

Министар Вулин: Јучерашња вежба на Пештеру показала садејство државе



Министар одбране Александар Вулин, гостујући вечерас у Другом дневнику РТС-а, изјавио је да је јучерашња вежба "Садејство 2020", који су припадници Војске Србије извели на Пештеру, показала да смо добили изузетне официре, подофицире и сјајно обучене посаде.
 
- Иза свега тога стоји огроман рад. Војска се не прави за један дан. Да бисте направили војску, морате да имате државу. Каква војска, таква и држава - нагласио је министар Вулин, подсетивши да су на вежби показани углавном ново и модернизовано наоружање и војна опрема, који су плод домаће производње и коју смо у стању да производимо захваљујући одлуци председника Вучића да се улаже у одбрамбену индустрију Србије.
 
Према оцени министра Вулина, највише што се добило вежбом "Садејство 2020" је то што је војска показала да сви њени видови могу да делују заједно, као и да Копнена војска, Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана и специјалне бригаде сјајно функционишу.
 
- Показали смо да сјајно функционише војска, да наше државно руководство на челу са председником Вучићем верује својој војсци, да је уложила огроман новац и да се тај новац исплатио. Европљани воле да кажу да је председник Вучић крив за то што смо се наоружали, а ја да могу да му дам орден, ја бих му дао орден, као и читава Војска Србије, јер нас је наоружао,опремио и учинио нас да будемо оно што српска војска јесте - рекао је министар Вулин.
 
Јучерашња вежба је била не само садејство војске  већ садејство државе, оцењује министар Вулин, јер никада нисмо имали такво јединство државног руководства, на челу са врховним командантом, министром одбране, начелником Генералштаба, па све до најмлађег војника у Војсци Србије, где су сви радили само у једном правцу, мислећи само на своју Србију.
 
- Наша порука је да смо спремни, да смо способни. Историја нас учи да када је Србија снажна, када је њена војска снажна, онда су и Срби сигурни где год да живе и онда је мир сигуран и дуготрајан - поручује министар Вулин, говорећи о поруци јучерашње вежбе и додаје да свако, и пријатељи и непријатељи, изаберу како ће ту поруку тумачити.