Министарство одбране Републике Србије
 
28.09.2020.

Двоструко злато за екипу војних вишебојаца Војне академије



Припадници спортске секције војног вишебоја Војне академије освојили су златне медаље у појединачној и екипној конкуренцији у планинској трци с препрекама “Трибалион Греен”, одржаној на Тари.

У изузетно јакој конкуренцији на престижном такмичењу, кадет Војне академије Саша Раденковић освојио је прво место и златну медаљу, а захваљујући одличним резултатима свих кадета тим Војне академије је у екипној конкуренцији освојио прво место и подигао победнички пехар.
 
Екипу Војне академије под руководством потпуковника доц. др  Негована Иванковића чинили су кадети Саша Раденковић, Филип Павловић, Виктор Теодосић, Марко Пеца, Никола Јовић, Стефан Ивановић, Никола Урошевић и Марко Марковић.
 
Такмичари су се суочили с планинским тереном дужине 12 километара, са око 400 метара кумулативног успона и 20 препрека прилагођених природном амбијенту, што је захтевало висок ниво физичке и менталне снаге такмичара.
 
Препреке с гумама, прескакање греда и дрвених зидова, пливање испод водених препрека у кањону, ношење и вуча терета до 15 килограма успоном, савладавање хоризонталних лестви, пузање кроз блато, делови стазе који су скоро вертикални, само су неке од веома захтевних препрека које је било неопходно прећи на путу до циља.
 
На овогодишњој трци учествовало је више од 260 такмичара у мушкој конкуренцији. Постигнутим резултатима војни вишебојци још једном су показали висок ниво физичке припремљености кадета Војне академије.