Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.09.2020.

Dvostruko zlato za ekipu vojnih višebojaca Vojne akademije



Pripadnici sportske sekcije vojnog višeboja Vojne akademije osvojili su zlatne medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u planinskoj trci s preprekama “Tribalion Green”, održanoj na Tari.

U izuzetno jakoj konkurenciji na prestižnom takmičenju, kadet Vojne akademije Saša Radenković osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju, a zahvaljujući odličnim rezultatima svih kadeta tim Vojne akademije je u ekipnoj konkurenciji osvojio prvo mesto i podigao pobednički pehar.
 
Ekipu Vojne akademije pod rukovodstvom potpukovnika doc. dr  Negovana Ivankovića činili su kadeti Saša Radenković, Filip Pavlović, Viktor Teodosić, Marko Peca, Nikola Jović, Stefan Ivanović, Nikola Urošević i Marko Marković.
 
Takmičari su se suočili s planinskim terenom dužine 12 kilometara, sa oko 400 metara kumulativnog uspona i 20 prepreka prilagođenih prirodnom ambijentu, što je zahtevalo visok nivo fizičke i mentalne snage takmičara.
 
Prepreke s gumama, preskakanje greda i drvenih zidova, plivanje ispod vodenih prepreka u kanjonu, nošenje i vuča tereta do 15 kilograma usponom, savladavanje horizontalnih lestvi, puzanje kroz blato, delovi staze koji su skoro vertikalni, samo su neke od veoma zahtevnih prepreka koje je bilo neophodno preći na putu do cilja.
 
Na ovogodišnjoj trci učestvovalo je više od 260 takmičara u muškoj konkurenciji. Postignutim rezultatima vojni višebojci još jednom su pokazali visok nivo fizičke pripremljenosti kadeta Vojne akademije.