Министарство одбране Републике Србије
 
26.09.2020.

Министар одбране и начелник Генералштаба обишли породице погинулих пилота



Министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, командант РВиПВО генерал-мајор Душко Жарковић, командант 204. ваздупловне бригаде пуковник Бране Крњајић и колеге из јединице обишли су данас породице погинулих пилота мајора Дејана Крсника и капетана прве класе Звонка Васиљевића, који су животе изгубили у јучерашњем паду авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника.
 
Они су изразили саучешће породицама погинулих пилота, пренели изразе саучешћа председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и поручили да је страшна несрећа која се јуче догодила заболела не само породице и пријатеље, већ све припаднике Министарства одбране и Војске и грађане Србије који цене даноноћни рад и будност пилота Ратног ваздухопловства. Знамо колико преданости и одрицања тражи њихов позив, колико ризика носи у испуњавању часног задатка чувања нашег неба и сигурности свих нас.
 
Ратно ваздухопловство изгубило је двојицу врхунских, искусних пилота, добре људе омиљене у колективу. Све задатке извршавали су одговорно, одани својој официрској професији и свом народу. Били су део нашег поноса и тешко нам пада што нису више ни са вама, ни у нашем строју одбране.
 
Министар Вулин и генерал Мојсиловић рекли су породицама да неће бити заборављени. Чувајући успомену на мајора Крсника и капетана прве класе Васиљевића, Војска Србије бринуће о вама као о својима, као што брине о сваком у великом колективу људи који су живот заветовали отаџбини.