Министарство одбране Републике Србије
 
27.08.2020.

Запажен успех војних возача на Међународним војним играмаПосада Војске Србије у којој су десетар Милош Четровић и старији водник Горан Ћокић освојила је прво место у индивидуалној трци – једној од такмичарских категорија Војног релија на Међународним војним играма у Русији.
 
На завршном такмичењу у овој дисциплини одржаном 26. августа десетар Четровић као возач и старији водник Ћокић као сувозач-навигатор остварили су најбољи резултат у конкуренцији осам посада у категорији возила формуле погона 6x6.

Трка је реализована у две етапе, у теренским условима и на терену који је за све учеснике потпуно непознат. Поред мерења укупног времена потребног за савладавање стазе, негативно је бодовано свако одступање од задате руте и свако прекорачење задате брзине. Маршруту су такмичари добили пред старт трке, учитану у навигационе уређаје које користе Оружане снаге Руске Федерације, а преко којих судије прате детаље трке и брзину кретања возила.
 
Након прве етапе трке, посада Војске Србије заузимала је треће место, да би у другој етапи значајно побољшала пласман и избила на прво место. Важно је истаћи да српска посада у обе етапе није имала ни једно прекорачење брзине, чиме су организатори посебно изненађени и што резултат чини још вреднијим.
 
Такмичење у Војном релију наставља се трком са бојевим гађањем и екипном трком која представља главни догађај у дисциплини Војни рели.
 
Подсећамо да је на прошлогодишњим Међународним војним играма екипа Војске Србије освојила треће место и то је било прво учешће наших војних возача у овој дисциплини Међународних војних игара.