Министарство одбране Републике Србије
 
27.07.2020.

Обилазак снајперске екипе Војске Србије на припремама за Међународне војне игреМинистар Вулин: Годинама уназад успевамо да победимо и најбоље армије света
 
Министар одбране Александар Вулин, у пратњи команданта 72. бригаде за специјалне операције бригадног генерала Мирослава Талијана, обишао је данас екипу Војске Србије која се у рејону Војног комплекса „Орешац“ припрема за учешће на предстојећим Међународним војним играма и такмичење у дисциплини „Снајперска граница“, које ће бити одржано у Републици Белорусији, на полигону за обуку у Бресту.

Према речима министра Вулина припадници 72. бригаде за специјалне операције ушли су у завршну фазу припрема за учешће на армијским играма.
 
- Годинама уназад успевамо да победимо и најбоље армије света и увек будемо на победничком постољу. Две године узастопно освојили смо златне медаље и ја се надам да ћемо наставити са том традицијом – рекао је министар Вулин.
 
Он истиче да актуелне припреме нису само у циљу наступа на такмичењу, већ су то припреме врхунских снајпериста Војске Србије и за њихове свакодневне дужности.
 
- Сваки тренутак у 72. бригади за специјалне операције користи се за обуку, за припремање, за усавршавање. Свако ко постане део 72. бригаде за специјалне операције је посебан по нечему. Ми ћемо ове момке приказати свету, надајући се, очекујући од њих као и увек најбоље. Они су спремни да заштите своју земљу. Они је увек штите. Они су на располагању својој земљи, врховном команданту, Србији сваког дана, сваког тренутка, никада не питајући који је задатак пред њима. Захваљујући таквим људима Војска Србије може да се носи са сваким изазовом – поручио је министар Вулин.

Вођа снајперске екипе Војске Србије подсетио је да ће за снајперисте Војске Србије ово бити треће по реду учешће на такмичењу „Снајперска граница“ у Белорусији, у оквиру Међународних војних игара под покровитељством Руске Федерације.
 
- Ово је наше треће учешће. Са много елана и претходним искуством надамо се да ћемо ове године оправдати очекивања и да ћемо поново освојити златну медаљу, као и претходне две године. Част нам је што ћемо имати прилику да се надмећемо са једним од најјачих армија света и да тиме унапредимо наше способности и обуку за извршење свих задатака у оквиру наше мисије.
 
Обуци снајпериста у 72. бригади за специјалне операције придаје се посебан значај, а садржаји који се обрађују у току обуке разноврсни су и пружају могућност развоја широког спектра способности сваког снајперисте.
 
Припрема снајпериста за учешће  на Међународни војним играма почеле су 3. фебруара, а свака фаза припрема, осим војно-стучних, подразумева и психо-физичке припреме припадника Војске Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.07.2020
mp4 (111,49 MB)
Изјава министра Вулина
27.07.2020
mp4 (49,82 MB)
Изјава вође снајперске екипе Војске Србије
27.07.2020
mp4 (340,02 MB)
Обилазак