Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.07.2020.

Obilazak snajperske ekipe Vojske Srbije na pripremama za Međunarodne vojne igre



Ministar Vulin: Godinama unazad uspevamo da pobedimo i najbolje armije sveta
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji komandanta 72. brigade za specijalne operacije brigadnog generala Miroslava Talijana, obišao je danas ekipu Vojske Srbije koja se u rejonu Vojnog kompleksa „Orešac“ priprema za učešće na predstojećim Međunarodnim vojnim igrama i takmičenje u disciplini „Snajperska granica“, koje će biti održano u Republici Belorusiji, na poligonu za obuku u Brestu.

Prema rečima ministra Vulina pripadnici 72. brigade za specijalne operacije ušli su u završnu fazu priprema za učešće na armijskim igrama.
 
- Godinama unazad uspevamo da pobedimo i najbolje armije sveta i uvek budemo na pobedničkom postolju. Dve godine uzastopno osvojili smo zlatne medalje i ja se nadam da ćemo nastaviti sa tom tradicijom – rekao je ministar Vulin.
 
On ističe da aktuelne pripreme nisu samo u cilju nastupa na takmičenju, već su to pripreme vrhunskih snajperista Vojske Srbije i za njihove svakodnevne dužnosti.
 
- Svaki trenutak u 72. brigadi za specijalne operacije koristi se za obuku, za pripremanje, za usavršavanje. Svako ko postane deo 72. brigade za specijalne operacije je poseban po nečemu. Mi ćemo ove momke prikazati svetu, nadajući se, očekujući od njih kao i uvek najbolje. Oni su spremni da zaštite svoju zemlju. Oni je uvek štite. Oni su na raspolaganju svojoj zemlji, vrhovnom komandantu, Srbiji svakog dana, svakog trenutka, nikada ne pitajući koji je zadatak pred njima. Zahvaljujući takvim ljudima Vojska Srbije može da se nosi sa svakim izazovom – poručio je ministar Vulin.

Vođa snajperske ekipe Vojske Srbije podsetio je da će za snajperiste Vojske Srbije ovo biti treće po redu učešće na takmičenju „Snajperska granica“ u Belorusiji, u okviru Međunarodnih vojnih igara pod pokroviteljstvom Ruske Federacije.
 
- Ovo je naše treće učešće. Sa mnogo elana i prethodnim iskustvom nadamo se da ćemo ove godine opravdati očekivanja i da ćemo ponovo osvojiti zlatnu medalju, kao i prethodne dve godine. Čast nam je što ćemo imati priliku da se nadmećemo sa jednim od najjačih armija sveta i da time unapredimo naše sposobnosti i obuku za izvršenje svih zadataka u okviru naše misije.
 
Obuci snajperista u 72. brigadi za specijalne operacije pridaje se poseban značaj, a sadržaji koji se obrađuju u toku obuke raznovrsni su i pružaju mogućnost razvoja širokog spektra sposobnosti svakog snajperiste.
 
Priprema snajperista za učešće  na Međunarodni vojnim igrama počele su 3. februara, a svaka faza priprema, osim vojno-stučnih, podrazumeva i psiho-fizičke pripreme pripadnika Vojske Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
27.07.2020
mp4 (111,49 MB)
Izjava ministra Vulina
27.07.2020
mp4 (49,82 MB)
Izjava vođe snajperske ekipe Vojske Srbije
27.07.2020
mp4 (340,02 MB)
Obilazak