Министарство одбране Републике Србије
 
06.04.2020.

Министар Вулин: Донација нове болнице коју граде приватни предузетници пример је свим грађанима




Министар одбране Александар Вулин данас је у кругу Војномедицинског центра Карабурма обишао радове на реконструкцији постојећег и изградњи дела објекта који ће бити нова болница намењена пацијентима оболелим од Kовид 19. Нова болница је донација фирме “Термомонт” и партнера, а имајући у виду његову намену и хитност градње, радници ће радове изводити у три смене, 24 часа дневно, како би до 21. априла објекат био завршен.
 Министар Вулин је истакао да је веома поносан не само на брзину радова и огроман ентузијазам људи који изводе радове, већ и на способност нашег приватног сектора да не размишља ни о профиту ни о новцу, него да у тренуцима кризе дође и помогне својој држави.
 
- Вредност ових радова је више од 30 милиона динара. Нико није ни помислио да тражи било шта од своје државе, нико се не би љутио ни да се нису јавили. Нико од њих не очекује да ураде оно што су урадили и оно што су понудили, али они су дошли сами и питали шта могу да помогну. Ово је порука и за све грађане Србије – не само да будемо поносни на предузетнике који су у стању да ураде нешто што ни много већи и организованији не могу да ураде, већ да свако од нас помисли шта је урадио за своју државу. Шта си ти то лично урадио? Шта си то урадио да се изборимо са ковидом, шта си урадио да победимо овај ужасан вирус? Неко је у стању да направи болницу и ми смо му за то бескрајно захвални, а од некога би било довољно само да остане код куће и да поштује оно што му кажу лекари и стручњаци. Нека свако уради оно што је до њега и победићемо - поручио је министар Вулин.

Власник и директор фирме “Термомонт” Дејан Бурчул изјавио је да је данас трећи дан радова.
 
- На терену је 71 радник, радимо и унутрашње и спољне радове. У току данашњег дана биће завршен и кров, а од данас радимо у три смене. Ради се реконструкција 1.000 квадрата, доградња још 300 квадрата новог објекта, а вредност је око 30 милиона динара - рекао је директор Бурчул.
 
Ток радова можете пратити уживо на сајту Министарства одбране (live stream) на следећем линку:
http://www.mod.gov.rs/cir/video/15851/prenos-uzivo-izgradnja-bolnice-na-vmc-karaburma-15851
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.04.2020
mp4 (83,08 MB)
Изјава министра Вулина
06.04.2020
mp4 (34,57 MB)
Изјава директора „Термомонта“ Дејана Бурчула
06.04.2020
mp4 (97,55 MB)
Обилазак
06.04.2020
Пренос уживо: Изградња болнице на ВМЦ Карабурма