Министарство одбране Републике Србије
 
30.03.2020.

Министар Вулин: Војничка дисциплина на Београдском сајму




- На Београдском сајму је војничка дисциплина. Устаје се између 6 и 6.30 часова, леже се у 22 часа и сваки сат је испланиран. На Сајму има око 3.000 лежајева и замислите да свако може да почне дан кад мисли да треба и да заврши дан кад мисли да треба. То није могуће и у таквим условима мора да се направи одговарајућа организација и зато је уосталом Војска ту, која има највише искуства са таквим начином живота и као што видите то функционише. Војска то свуда у свету ради -  изјавио је данас министар одбране Александар Вулин гостујући у емисији “Ново јутро” ТВ Пинк и додао да је сада у привременој болници на Сајму смештено око 30 пацијената зато што имају блажу клиничку слику због Covid-19, да не би инфицирали своје породице и своје пријатеље.

Министар Вулин је рекао да у Министарству одбране и Војсци Србије има девет инфицираних војника, који су се инфицирали тако што су радили са грађанима на северу наше земље, приликом контроле преласка границе.

- Сви су добро и успешно се опорављају и верујемо у њихов успешан и брз опоравак. Имамо 642 војника који се налазе у самоизолацији, они који су на различите начине били у контакту са неким ко је оболео, добро су и њихово стање се прати - нагласио је министар Вулин.

Министар одбране је још једном упутио апел свим грађанима да се придржавају упутстава, да слушају шта кажу лекари и да остану код куће, због себе и због својих породица. 

Упитан да прокоментарише стање у Војсци Србије, имајући у виду велики број задатака на којима је ангажована током ванредног стања, министар Вулин је истакао да се живот у Војсци одвија плански и организовано.

- Сви припадници Војске раде у складу са планом свог ангажовања, сви објекти који су у надлежности Војске Србије су обезбеђени, и у току ноћи није било никаквих инцидената - нагласио је министар Вулин.

Војска Србије, нагласио је министар Вулин, има довољно стредстава, људства и технике да одговори на свако наређење свог врховног команданта и да спроведе свако наређење Кризног штаба у овим временима.