Министарство одбране Републике Србије
 
10.03.2020.

У Београду почела изградња станова за припаднике снага безбедности




Министар Вулин: Ово је начин да вам Србија захвали и каже колико сте изузетни

- Председник и врховни командант Војске Србије Александар Вучић је рекао да бити припадник безбедности, било које безбедносне структуре и организације је више од посла - то је животна мисија. То је ваш избор, ваше опредељење да посветите свој живот слободи ваше Србије. Ово је начин да вам се Србија захвали и да вам каже колико сте посебни, колико сте изузетни и колико Србија може мирније и сигурније да траје зато што сте ви ту – поручио је министар одбране Александар Вулин обраћајући се данас на полагању камена темељца на локацији код Пупиновог моста у Земуну, чиме је започела изградња станова за припаднике снага безбедности у Београду.

Председник Вучић, указао је министар одбране, увек посебно води рачуна о сваком припаднику система одбране, размишљајући како се осећају и они и њихове породице.

- Када решите овај највећи животни проблем – кров над главом, можете да бринете само и једино о ономе чему сте посветили свој живот – а то је безбедност и сигурност Србије – истакао је министар Вулин.

Он је том приликом нагласио да се припадницима снага безбедности, који свакодневно брину о безбедности наше земље и који су свој живот посветили томе да Србија буде мирна, слободна и сигурна, Србија данас захваљује.

Камен темељац заједно са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и министром Вулином, положили су и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, директор Безбедносно информативне агенције Братислав Гашић и градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Председница Владе Брнабић истакла је да и овде у Београду, још једном жели да захвали припадницима снага безбедности због свега што раде, на свој њиховој жртви и на свему што су спремни да ураде за Републику Србију и све њене грађане.

- Ово је још један начин на који ми као држава, као Влада заједно са председником Републике Александром Вучићем кажемо хвала и вама и вашим породицама. У годинама пре ове, борили смо се да имате боље услове за ваш рад, да имате боље плате и од успешно спроведених мера фискалне консолидације, коју је. такође, покренуо Александар Вучић као председник Владе, захваљујући тим мерама, ми смо заједно успели да повећамо плате у безбедносном сектору између 38 и 48 одсто. Бољи су данас услови, али нису довољно добри и наставићемо да радимо заједно – нагласила је председница Владе.

Свечаном почетку радова на изградњи станова за припаднике снага безбедности на локацији код Пупиновог моста у Земуну присуствовали су и припадници Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције и Управе за извршење кривичних санкција.

Међу њима је и мајор Невенка Дармановић на служби у Министарству одбране, која је заинтересована да на овај начин, становима за припаднике снага безбеднопсти, реши стамбено питање.

- Што се мене тиче, у нашем народу кажу – ко чека тај и дочека. Надам се да сам коначно дочекала да на овај начин добијем “кров над главом”, јер са породицом већ 17 година живим у касарни – нагласила је мајор Дармановић додајући да је локација у Земуну веома добра. Она је, такође, изразила захвалност свима који су омогућили да се на овај начин реше стамбена питања за припаднике снага безбедности.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.03.2020
mp4 (126,5 MB)
Обраћање министра одбране Александра Вулина
10.03.2020
mp4 (365,79 MB)
Обраћање председнице Владе Србије Ане Брнабић
10.03.2020
mp4 (47,63 MB)
Изјава мајора Невенке Дармановић
10.03.2020
mp4 (161,93 MB)
Почетак радова на изградњи станова