Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.03.2020.

U Beogradu počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti




Ministar Vulin: Ovo je način da vam Srbija zahvali i kaže koliko ste izuzetni

- Predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je rekao da biti pripadnik bezbednosti, bilo koje bezbednosne strukture i organizacije je više od posla - to je životna misija. To je vaš izbor, vaše opredeljenje da posvetite svoj život slobodi vaše Srbije. Ovo je način da vam se Srbija zahvali i da vam kaže koliko ste posebni, koliko ste izuzetni i koliko Srbija može mirnije i sigurnije da traje zato što ste vi tu – poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin obraćajući se danas na polaganju kamena temeljca na lokaciji kod Pupinovog mosta u Zemunu, čime je započela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu.

Predsednik Vučić, ukazao je ministar odbrane, uvek posebno vodi računa o svakom pripadniku sistema odbrane, razmišljajući kako se osećaju i oni i njihove porodice.

- Kada rešite ovaj najveći životni problem – krov nad glavom, možete da brinete samo i jedino o onome čemu ste posvetili svoj život – a to je bezbednost i sigurnost Srbije – istakao je ministar Vulin.

On je tom prilikom naglasio da se pripadnicima snaga bezbednosti, koji svakodnevno brinu o bezbednosti naše zemlje i koji su svoj život posvetili tome da Srbija bude mirna, slobodna i sigurna, Srbija danas zahvaljuje.

Kamen temeljac zajedno sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i ministrom Vulinom, položili su i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Predsednica Vlade Brnabić istakla je da i ovde u Beogradu, još jednom želi da zahvali pripadnicima snaga bezbednosti zbog svega što rade, na svoj njihovoj žrtvi i na svemu što su spremni da urade za Republiku Srbiju i sve njene građane.

- Ovo je još jedan način na koji mi kao država, kao Vlada zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem kažemo hvala i vama i vašim porodicama. U godinama pre ove, borili smo se da imate bolje uslove za vaš rad, da imate bolje plate i od uspešno sprovedenih mera fiskalne konsolidacije, koju je. takođe, pokrenuo Aleksandar Vučić kao predsednik Vlade, zahvaljujući tim merama, mi smo zajedno uspeli da povećamo plate u bezbednosnom sektoru između 38 i 48 odsto. Bolji su danas uslovi, ali nisu dovoljno dobri i nastavićemo da radimo zajedno – naglasila je predsednica Vlade.

Svečanom početku radova na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti na lokaciji kod Pupinovog mosta u Zemunu prisustvovali su i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Među njima je i major Nevenka Darmanović na službi u Ministarstvu odbrane, koja je zainteresovana da na ovaj način, stanovima za pripadnike snaga bezbednopsti, reši stambeno pitanje.

- Što se mene tiče, u našem narodu kažu – ko čeka taj i dočeka. Nadam se da sam konačno dočekala da na ovaj način dobijem “krov nad glavom”, jer sa porodicom već 17 godina živim u kasarni – naglasila je major Darmanović dodajući da je lokacija u Zemunu veoma dobra. Ona je, takođe, izrazila zahvalnost svima koji su omogućili da se na ovaj način reše stambena pitanja za pripadnike snaga bezbednosti.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
10.03.2020
mp4 (126,5 MB)
Obraćanje ministra odbrane Aleksandra Vulina
10.03.2020
mp4 (365,79 MB)
Obraćanje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić
10.03.2020
mp4 (47,63 MB)
Izjava majora Nevenke Darmanović
10.03.2020
mp4 (161,93 MB)
Početak radova na izgradnji stanova