Министарство одбране Републике Србије
 
10.03.2020.

Министар Вулин: Ситуација око мигрантске кризе је под контролом




- Код нас је ситуација око мигрантске кризе као и 2015. године. Ствари су под контролом, живот се одвија, како у војсци кажу – плански и организовано. Тренутно је у Србији више од 6.000 миграната, већина је смештена у кампове, нема никакве опасности, рекао је данас министар одбране Александар Вулин у јутарњем програму Телевизије „Пинк".

Како је истакао, Европска унија је први пут рекла шта хоће и то улива наду да ће се ствари држати под контролом. Министар Вулин поручио је и да нема разлога ни за какву панику.

- 2015. године је било много теже и горе. Дневно је у нашу земљу улазило и по 10.000 људи. Као председник Радне групе за решавање последица миграција био сам ангажован око тога, а иначе ми смо прва држава у Европи која је формирала интерресорну радну групу која се бави проблемом миграција. У то време је председник Вучић био премијер који је највише пута посетио кампове и мигранте у њима. Захваљујући таквом односу није случајно што је кроз Србију прошло милион људи без иједног инцидента. И тада смо били организована држава, понашали се према тим људима тако да сачувамо њихово достојанство. Верујте својој држави. Србија се показала као једна од најорганизованијих земаља у Европи. Не треба стварати панику, не треба отежавати ситуацију. Од тих 6.000 који су у Србији, 99,9 одсто жели да оде одавде. Верујте својој држави, чувајте је и немојте да правите веће проблеме него што их имамо, поручио је министар Вулин.