Министарство одбране Републике Србије
 
25.12.2019.

Савез удружења бораца Србије подржао одлуку о формирању 63. и 72. бригадe




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са представницима новооснованог Савеза удружења бораца Србије. Чланови Савеза, који окупља ветеране свих специјалних јединица војске и полиције, захвалили су, у име својих удружења, председнику Србије и врховном команданту Војске Србије Александру Вучићу и министру одбране Александру Вулину на поновном формирању 63. падобранске бригаде и 72. бригаде за специјалне операције.

Председник Савеза и бивши командант 72. специјалне бригаде генерал-мајор у пензији Милорад Ступар, пензионисани генерал МУП-а Горан Радосављевић, пензионисани пуковник МУП-а Александар Марјановић и потпуковник у пензији Марко Зорица из 63. падобранске бригаде представили су своје удружење и активности које планирају да реализују у наредном периоду, а са министром одбране разговарали су и о сарадњи Министарства одбране и Војске Србије са Савезом.

Министар Вулин је истакао да се нада да ће Савез окупити и остала борачка удружења како би постао једна од највећих и најважнијих организација која окупља ратне војне ветеране.

Представници Савеза су истакли да је њихов циљ побољшање социјално-економског положаја, лечења и хуманитарне бриге и помоћи породицама бораца и ратних војних инвалида.

Савез удружења бораца Србије, који је основан је 16. новембра 2019. године, чине удружења „Пријатељи 72. специјалне“, „Ветерани 63. падобранске бригаде“, ветерани  Жандармерије и ветерани специјалних јединица Војске и Полиције.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.12.2019
mp4 (39,75 MB)
Састанак