Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.12.2019.

Savez udruženja boraca Srbije podržao odluku o formiranju 63. i 72. brigade




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predstavnicima novoosnovanog Saveza udruženja boraca Srbije. Članovi Saveza, koji okuplja veterane svih specijalnih jedinica vojske i policije, zahvalili su, u ime svojih udruženja, predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Aleksandru Vulinu na ponovnom formiranju 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije.

Predsednik Saveza i bivši komandant 72. specijalne brigade general-major u penziji Milorad Stupar, penzionisani general MUP-a Goran Radosavljević, penzionisani pukovnik MUP-a Aleksandar Marjanović i potpukovnik u penziji Marko Zorica iz 63. padobranske brigade predstavili su svoje udruženje i aktivnosti koje planiraju da realizuju u narednom periodu, a sa ministrom odbrane razgovarali su i o saradnji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa Savezom.

Ministar Vulin je istakao da se nada da će Savez okupiti i ostala boračka udruženja kako bi postao jedna od najvećih i najvažnijih organizacija koja okuplja ratne vojne veterane.

Predstavnici Saveza su istakli da je njihov cilj poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja, lečenja i humanitarne brige i pomoći porodicama boraca i ratnih vojnih invalida.

Savez udruženja boraca Srbije, koji je osnovan je 16. novembra 2019. godine, čine udruženja „Prijatelji 72. specijalne“, „Veterani 63. padobranske brigade“, veterani  Žandarmerije i veterani specijalnih jedinica Vojske i Policije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
25.12.2019
mp4 (39,75 MB)
Sastanak