Министарство одбране Републике Србије
 
05.12.2019.

Посета начелника Генералштаба Републици Кипар
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави у посети Републици Кипар на позив команданта Националне гарде Кипра генерал-пуковника Илијаса Леонтариса.

Током разговора делегација Војске Србије и Националне гарде Кипра разматране су могућности за унапређење војно-војне сарадње и размењена су мишљења о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету. Договорено је да тежиште сарадње у наредном периоду буде на обуци и усавршавању, обуци специјалних и инжињеријских јединица, као и сарадњи у области атомско-биолошко-хемијске одбране.
 
Наглашен је значај ангажовања припадника Војске Србије у мисији Уједињених нација на Кипру (УНФИЦYП), у којој припадници Војске Србије учествују од 2010. године.
 
Током боравка на Кипру, начелник Генералштаба Војске Србије састао се и са министром одбране те земље Савасом Ангелидисом.
 
У наставку посете генерал Мојсиловић ће обићи 4. пешадијску бригаду и базу специјалних снага Националне гарде Кипра и положити венац на војном гробљу Македонитиса.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА