Министарство одбране Републике Србије
 
01.11.2019.

Честитке министра одбране поводом војних празника




 Честитка поводом Дана Војнотехничког института

Колективу Војнотехничког института честитам  03.новембар –Дан института.

Настављајући традицију дугу више од седам деценија, успешно вршите истраживања, развој нових и унапређење постојећих средстава наоружања и војне опреме те тако унапређујете и чувате респектабилан ниво ваше установе. Успели сте да кроз остваривање научне и стручне делатности, очувате лабораторијске капацитете и задржите значајан број истраживача.

Честитам вам празник, сигуран да ћете и у наредном периоду остваривати запажене резултате у области истраживања и развоја средстава наоружања и војне опреме и бити покретачка снага у систему одбрамбене индустрије Републике Србије.

 Честитка поводом Дана метеоролошке и навигацијске службе

Припадницима  метеоролошке  и  навигацијске службе честитам  01.новембар –Дан службе.

На данашњи дан прослављате непун век од оснивања метеоролошке секције Прве ваздухопловне команде у Петроварадину која је имала задатак да се стара о организацији ваздухопловне метеоролошке службе и попуни људством и  опремом.

Сигуран да ћете и у наредном периоду професионално извршавати постављене вам задатке и доприносити како развоју своје службе, тако и Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије у целини, честитам вам празник.
 
Честитка поводом Дана ветеринарске службе

Припадницима  ветеринарске службе  упућујем срдачне честитке поводом  01.новембра –Дана службе.

Тог дана 1851.године, на предлог Државног савета, Указом кнеза Александра Карађорђевића постављен је први начелник ветеринарске службе.  Успешном реализацијом постављених задатака, настављајући традицију дугу више више од једног и по века, доказујете да сте достојни наследници.

Честитам вам празник, уз жељу да и убудуће,  постижете запажене резултате  из  логистичке функције и доприносите како развоју ветеринарске службе,тако и осталих логистичких служби Војске Србије у целини.