Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.11.2019.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika




 Čestitka povodom Dana Vojnotehničkog instituta

Kolektivu Vojnotehničkog instituta čestitam  03.novembar –Dan instituta.

Nastavljajući tradiciju dugu više od sedam decenija, uspešno vršite istraživanja, razvoj novih i unapređenje postojećih sredstava naoružanja i vojne opreme te tako unapređujete i čuvate respektabilan nivo vaše ustanove. Uspeli ste da kroz ostvarivanje naučne i stručne delatnosti, očuvate laboratorijske kapacitete i zadržite značajan broj istraživača.

Čestitam vam praznik, siguran da ćete i u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate u oblasti istraživanja i razvoja sredstava naoružanja i vojne opreme i biti pokretačka snaga u sistemu odbrambene industrije Republike Srbije.

 Čestitka povodom Dana meteorološke i navigacijske službe

Pripadnicima  meteorološke  i  navigacijske službe čestitam  01.novembar –Dan službe.

Na današnji dan proslavljate nepun vek od osnivanja meteorološke sekcije Prve vazduhoplovne komande u Petrovaradinu koja je imala zadatak da se stara o organizaciji vazduhoplovne meteorološke službe i popuni ljudstvom i  opremom.

Siguran da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene vam zadatke i doprinositi kako razvoju svoje službe, tako i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije u celini, čestitam vam praznik.
 
Čestitka povodom Dana veterinarske službe

Pripadnicima  veterinarske službe  upućujem srdačne čestitke povodom  01.novembra –Dana službe.

Tog dana 1851.godine, na predlog Državnog saveta, Ukazom kneza Aleksandra Karađorđevića postavljen je prvi načelnik veterinarske službe.  Uspešnom realizacijom postavljenih zadataka, nastavljajući tradiciju dugu više više od jednog i po veka, dokazujete da ste dostojni naslednici.

Čestitam vam praznik, uz želju da i ubuduće,  postižete zapažene rezultate  iz  logističke funkcije i doprinosite kako razvoju veterinarske službe,tako i ostalih logističkih službi Vojske Srbije u celini.