Министарство одбране Републике Србије
 
29.10.2019.

Састанак државног секретара Живковића са француском сенаторком Конве-Мура




Државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић састао се са потпредседницом Сената Републике Француске задуженом за дијаспору и чланом сталног одбора за спољне послове, одбрану и оружане снаге Елен Конве-Мура.

Како је наглашено током састанка, посета председника Француске Емануела Макрона Србији и сусрет са председником Републике Србије и врховним командантом Војске Србије Александром Вучићем, у години када обележавамо 140. годишњицу успостављања дипломатских односа, још више је учврстила пријатељство српског и француског народа.

Република Србија, истакао је државни секретар Живковић, у потпуности је посвећена војној неутралности, у складу са Резолуцијом Народне скупштине Републике Србије.

Државни секретар Живковић нагласио је да ће Министарство одбране наставити да води балансирану политику одбране и непрестано радити на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са националним интересима и спољнополитичким приоритетима.

Сарадња у области одбране између Србије и Француске, закључено је на крају данашњег састанка, развијена је уз могућности за њено даље унапређење.