Министарство одбране Републике Србије
 
21.10.2019.

Састанак министара одбране Србије и Руске Федерације




Министар одбране Републике Србије Александар Вулин састао се у Пекингу  у току Сјангшан форума, са министром одбране Руске Федерације генералом армије Сергејом Шојгуом. Био је ово осми сусрет од кад је Александар Вулин преузео ресор одбране.
 
Министар Шојгу је српском колеги честитао 75. годишњицу ослобођења Београда. Рекао је да су Русија и Србија поднеле велике жртве у борби против фашизма у Другом светском рату и истакао да земље цени не по величини већ по доприносу историји.
 
Захваливши се на томе што је годишњица ослобођења српске престонице обележена и у Москви министар Вулин је истакао да наша земља у својој историји никада није изабрала погрешну страну, као и да много веће земље могу да уче од нас.
 
Министар Шојгу је још једном позвао председника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и припаднике Војске Србије да следеће године учествују на паради у Москви поводом 75 година од победе над фашизмом у Другом светском рату.
 
Министри су се сложили да је војно-војна и војно-техничка сарадња између две земље веома активна и да ће се и даље развијати као и да су односи Републике Србије и Руске Федерације на највишем нивоу захваљујући добрим и пријатељским односима председника и врховних команданата Вучића и Путина.
 
Министар Вулин је рекао да ће наша земља и даље следити политику војне неутралности и да док је Александар Вучић на челу Србије она никада неће бити део НАТО пакта или било код другог војног савеза.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.10.2019
mp4 (99,65 MB)
Састанак