Министарство одбране Републике Србије
 
10.10.2019.

Стручни скуп психолога Министарства одбране и Војске СрбијеСтручни скуп психолога Министарства одбране и Војске Србије одржан је данас у Дому Војске Србије у Београду.

Скуп, чији је организатор Одељење за развој психолошке делатности Управе за кадрове отворио је државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић, који је том приликом поздравио присутне у име министра одбране господина Александра Вулина и подсетио колики је значај психолошке делатности у систему одбране.

Према његовим речима, пошто је човек најважнији фактор оружане борбе и елемент система одбране, из тога и произилази једна од кључних улога психолога, од селекције досаветодавног рада са системом командовања ради унапређења менталног здравља и успешно извршавање постављених задатака целог систама одбране.

Након обраћања државног секретара, уследио је округли сто на тему „Психолошке операције“,који је водио потпуковник др Дејан Вучинић.

На округлом столу говорило се о примени хибридног ратовања, улози психолошких операција у савременим операцијама,као и о улози медија у психолошким операцијама и повезаности медија и сајберпростора.

На скупу је одржано и редовно годишње скупштинско заседање Секције психолога запослених у војсци, којим је председавала председница Мирјана Вељковић.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
10.10.2019
mp4 (76,69 MB)
Скуп психолога