Министарство одбране Републике Србије
 
03.10.2019.

Делегација Управе за односе са јавношћу у посети Министарству одбране Уједињеног Краљевства




Делегација Управе за односе са јавношћу Министарства одбране, коју предводи начелник пуковник Михаило Зоговић, налази се у посети Министарству одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске.
Током првог дана посете чланови делегације посетили су Директорат за комуникације Министарства одбране Уједињеног Краљевства у Лондону, где их је дочекао бригадни генерал Петер Монтеит. Током састанка било је речи о новим облицима сарадње у области односа са јавношћу, а представљена је и организација послова у овој области у Министарству одбране и Оружаним снагама Уједињеног Краљевства.

Другог дана посете делегацији су у Халтону приказани потенцијали и начин рада Здруженог центра за информативне активности, који се бави обуком у области информативних, медијских и психолошких операција, као и организација, задаци и део активности 77. бригаде британске војске, која је задужена за информативне, медијске и психолошке операције.

- Настојаћемо да у наредном периоду развијамо сарадњу са Министарством одбране Уједињеног Краљевства са циљем јачања наших способности, пре свега у домену медијских и информативних операција – истакао је пуковник Зоговић на крају посете.